Voetproblemen

Mycose/Schimmelnagels

Er zijn verschillende voetproblemen. Een schimmelnagel is een veel voorkomend probleem. De nagel is vaak dik, brokkelig en verkleurd. Dit wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie. Een schimmelnagel geneest zelden of nooit vanzelf en daarom is behandeling noodzakelijk. De meeste mensen noemen het overigens kalknagels. Maar niet iedere kalknagel is per definitie een schimmelnagel.

Een van de kenmerken van een schimmelnagel is de kleur, die is meestal wit/geel of bruinig.
Maar er zijn meer oorzaken voor een afwijkende verkleuring van de nagels, zoals: psoriasis, medicijngebruik of interne aandoeningen.

 

 

 

 

Mycosenagel

In samenwerking met de huisarts kan Pedicure Praktijk Lavendula u hierbij helpen. Op het moment dat er een mycose is geconstateerd is een behandeling nodig.

Voor de huisarts zijn er bij schimmelnagels weinig mogelijkheden. Hij/zij kan orale anti-mycotica voorschrijven. Dit wordt door de Nederlandse huisarts veelal niet gedaan. De huisarts volgt daarmee beleid om restrictief om te gaan met orale anti-mycotica. Een andere reden kan zijn dat de patiënt de medicatie om medische redenen niet kan nemen.

De huisarts kan de patiënt wel verwijzen naar de apotheek/drogist voor een product met een lokale applicatie. De huisarts heeft dan echter geen overzicht wat de patiënt hiermee doet.
De pedicure kan een belangrijke rol spelen bij het opzetten van een effectief zorgtraject bij voorkeur in samenwerking met de huisarts.

Ook moeten uw sokken en schoenen worden behandeld, want ook daar zitten schimmelsporen.

Schimmelinfecties ontstaan door besmetting met schimmelsporen, deze zijn jarenlang levensvatbaar. In tuinaarde zitten schimmels die besmettelijk zijn voor de mens, maar de voornaamste bronnen van besmetting zijn die plaatsen waar veel verschillende personen op blote voeten rondlopen: zwembaden, douchevloeren van bijv. sporthallen en sauna’s. De term zwemmerseczeem is misleidend, ook mensen die nooit in een zwembad komen kunnen een voetschimmel oplopen. Niet iedereen krijgt een schimmelinfectie, de ene persoon is veel gevoeliger voor schimmelinfecties dan de andere. De reden hiervan is onbekend. Verminderde weerstand kan vaak wel een rol spelen.

Zwemmerseczeem

Er zijn vele factoren die de huid ontvankelijk maken voor schimmelinfecties. Een gezonde huid voelt droog aan, heeft een dun vetlaagje, een zuurgraad van ongeveer 4, en is bevolkt met huidbacteriën. Alles wat deze situatie verandert bevordert de kans op het krijgen van een schimmelinfectie.

Door het gebruik van zeep, douchegel en shampoo lost een gedeelte van het vetlaagje op. Door de huid te vaak met zeep te wassen, of onvoldoende af te spoelen, krijgt de huid onvoldoende kans om de zuurgraad te herstellen. Vooral zeep met een desinfectans is erg slecht voor de huid, dit tast niet alleen de zuurgraad aan, maar ook de normale bacteriële flora van de huid. Er worden ook zepen verkocht met een neutrale zuurgraad, met een relatief lage PH waarde, deze zepen zijn minder schadelijk. Ook vocht is bevorderlijk voor de groei van schimmels, als de lichaamsplooien en de ruimten tussen de tenen niet goed worden afgedroogd.

Voor meer informatie Vraag naar de mogelijkheden van een behandeling tegen schimmelnagels!Deze behandeling kan op een natuurlijke wijze.

Pedicure Praktijk Lavendula verkoopt diverse producten die getest zijn en een effectieve werking hebben tegen schimmelnagels.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren